Zoek
Sluit dit zoekvak.

Alle huishoudens krijgen in 2022 korting op hun stijgende energierekening. Een huishouden met een gemiddeld energieverbruik betaalt...

Redactie Oldenzaalnieuwsvandaag.nl

Lees hier de nieuwsberichten van onze conculega nieuwspagina's

Extra energietoeslag voor lagere inkomens

Heerde - Alle huishoudens krijgen in 2022 korting op hun stijgende energierekening. Een huishouden met een gemiddeld energieverbruik betaalt in 2022 rond de € 565,- minder aan energiebelasting en btw. Op www.rijksoverheid.nl vindt u meer informatie. Huishoudens met een laag inkomen krijgen daarnaast een eenmalige energietoeslag van maximaal € 1.300,-. Heeft u al eerder dit jaar een toeslag van € 800,- ontvangen? Dan krijgt u nog € 500,-. Weten of u recht heeft op de eenmalige energietoeslag? Kijk dan op de pagina met informatie over de energietoeslag op zorgvraag.heerde.nl. Daar leest u de voorwaarden. Ook kunt u daar de energietoeslag aanvragen met uw DigiD. U kunt de energietoeslag tot uiterlijk 30 juni 2023 aanvragen. Heeft u de toeslag al wel aangevraagd, maar nog geen bericht van de gemeente ontvangen? Dan hoeft u niets te doen. U krijgt vanzelf een brief van de gemeente. Heeft u al een eenmalige energietoeslag ontvangen van € 800,-? U hoeft dan niets te doen. U ontvangt automatisch het bedrag van € 500,-. We streven er naar om de automatische uitbetaling van € 500,- eind oktober uit te keren. Vanaf dat moment wordt ook bij een eerste aanvraag een bedrag van € 1.300,- uitgekeerd. Financiële problemen? Zoek hulp! Bijvoorbeeld door contact op te nemen met uw energieleverancier. U kunt mogelijk een betaalregeling afspreken. Ook kunt u contact opnemen met de consulenten schulddienstverlening van de gemeente Heerde. Of een financiële fitheidstest op Geldfit.nl doen. Stel gerust uw vragen! De consulenten schulddienstverlening van de gemeente Heerde kunt u bereiken via het Steun- en informatiepunt (Stip). U kunt Stip telefonisch bereiken via (0578) 69 94 99. Of via een e-mail naar info@zorgvraagheerde.nl.

Bekijk het hele nieuwsartikel van Gemeente Heerde op https://www.heerde.nl/Bestuur_en_organisatie/Actueel/Nieuws/November_2022/Extra_energietoeslag_voor_lagere_inkomens. 

We werken graag samen met onze conculega van de andere lokale nieuwswebsites. We hebben allemaal als doel om de inwoners van Oldenzaal te informeren over wat er speelt in Oldenzaal. We delen dus ook graag andere nieuwsartikelen.

Deel dit artikel via social media

  1. Extern
  2. Extra energietoeslag voor lagere inkomens